Wim Klanderman

“Mijn naam is Wim Klanderman. Sinds 2016 ben ik lid van Vereniging Bomenbelang Bronckhorst. Ik woon met mijn vrouw in Halle. Ik heb twee kinderen en inmiddels 3 kleinkinderen. Ik reis graag, zing in het Zelhems Mannenkoor, lees, zwem en heb veel interesse in de natuur en cultuur.”

“Voordat ik met (vervroegd) pensioen ging, was ik volledig werkzaam in en op ons bedrijf wat ik samen met mijn vrouw opgebouwd heb: boomkwekerij Klanderman. Daarvoor hadden wij ook een hovenierstak, maar sinds onze zoon in de VOF zit, hebben wij ons gefocust op de boomkwekerij.”

“Nu bestaan mijn werkzaamheden op ons bedrijf uit het adviseren rondom keuze en plaats voor bomen en help ik bij het transport. En spring ik bij waar nodig en waar mij dit lukt.”

“In mijn hele leven tot nu toe heb ik me naast ons bedrijf bezig gehouden met het innoveren van het beleid ten aanzien van bomen in Nederland. Enkele voorbeelden hiervan: bestuurslid van stichting Vermeerdering tuinen te Horst, lid van de adviescommissie van de Floriade 2012 te Venlo, lid van de Cultuurgroep Laanbomen Nederland en lid van het gebruikswaarde-onderzoek Laanbomen te Wageningen.”

“Al met al deelde ik graag mijn kennis met anderen en ga graag uitdagingen aan.”

“In verband met mijn niet aangeboren hersenletsel moet ik er rekening mee houden dat ik niet meer alles kan doen wat ik voorheen wel kon. Dit valt niet altijd mee.”

“Ik ben daarom dichter bij huis gaan zoeken naar mogelijkheden om mijn kennis en ervaring over het ‘groen’ in de samenleving te kunnen delen. Zo ben ik bij Vereniging Bomenbelang Bronckhorst terecht gekomen.”

“Mijn doel is om samen met anderen een mooi (of mooier) en groen Bronckhorst voor nu en in de toekomst te creëren. En dit te behouden of zelfs te verbeteren.”

Wim Klanderman

Halle