Maria Haanappel

“Als kind was ik vaak de tijd kwijt met bloemen plukken in het park van mijn geliefde geboorteplaats Doesburg. Net op de middelbare school fietste ik `s avonds liever een ommetje Posbank met mijn jeugdvriendinnetje dan dat ik huiswerk ging maken. Desalniettemin heb ik ooit een tien gescoord met een opstel over bomen, toch eens zoeken of ik het nog heb om alsnog te pronken.”

“Op de kleuterkweek vond ik biologie, op kunstgeschiedenis en muziek na, het leukste vak, met name omdat we met de leraar de omgeving van Arnhem onveilig maakten. Maar toch, ondanks het gegiebel, hebben we onthouden  wat galappeltjes zijn en hoe de knoppen in de winter er uit zien van de eik, omdat we ze tekenen moesten. Het was een super brede opleiding die niet te vergelijken is met de Pabo nu.”

“Ik heb als het maar even kon in mijn lange loopbaan de kleuters mee naar buiten genomen, en menig stagiaire het Kabouterpad laten uitwerken. Ook de schooltuin van de Dorpsschool in Vorden heeft prachtige oude bomen.”

“In onze boerderijtuin hebben we 20 jaar geleden veel hoogstam fruitbomen aangeplant, waar wij, de vogels en de vlinders nu de vruchten van plukken. Met mijn man wandel ik graag in de bossen van Dieren.”

“Twee jaar mocht ik meehelpen met het voortzetten van de Nationale Boomfeestdag. Er is een comité opgericht in samenwerking met diverse hoveniersbedrijven om de groepen 8 van de basisscholen in de gemeente Bronckhorst in maart de gelegenheid te bieden een stukje bosplantsoen te planten. Dit vinden ze prachtig. Nu geef ik het stokje door aan een volgende. Misschien aan u? Het bestuur zal er heel blij mee zijn.”

“Veel plezier, nu en later, van onze prachtige groene omgeving.”

Maria Haanappel

Vorden