30 april jubileum activiteiten van Bomenbelang.

Uitgenodigd door de Hengelose bijenvereniging mocht de Vereniging Bomenbelang Bronkhorst  een stand op de bijenmarkt organiseren waar vooral de aandacht gevestigd werd op biodiversiteit; een onderwerp wat bij alle standhouders hoog op de agenda stond.

Onder leiding van onze altijd enthousiaste secretaris Bernadette en enkele actieve leden werd de stand ingericht met de traditionele kaasplanken die door Joost Bakker vervaardigd waren uit hout van gesneuvelde bomen, met fietsroutes die de sportievelingen langs de mooiste bomen in de Achterhoek  stuurde, met een gratis wilgenboom voor elk nieuw lid en met extra aandacht voor zowel voorjaars- als najaars bloeiers.  Ruim 800 mensen bezochten de markt, een hogere opkomst dan verwacht en stiekem wordt er al gedacht over volgend jaar.

In de avond werd vervolgens in het Kulturhus in Vorden een interessante lezing gehouden met een helaas enigszins teleurstellende opkomst van ongeveer 40 bezoekers, ongetwijfeld als gevolg van het feit dat er op de bijenmarkt in Hengelo ook al veel van onze leden gesignaleerd werden . Alle deelnemers kregen overigens ook het speciaal voor ons lustrum ontwikkelde jubileum boek uitgereikt.

Met de titel “De wilde bomen en oude bossen in de Graafschap” liet Bert Maes zien wat we (o.a.) door klimaatverandering en kwekersdrift aan wilde soorten kwijt raken en in plaats daarvan cultuursoorten planten op plekken waar ze helemaal niet horen.


De lezing is hier te volgen , helaas zonder mondelinge toelichting Graafschap 3