Veel te bespreken op ledenvergadering

Voorafgaand aan de jaarlijkse ledenvergadering van Bomenbelang werd op 17 mei een korte wandeling gehouden langs de Baakse Beek. Momenteel liggen plannen op tafel om deze beek met name in het centrum van Vorden een aantrekkelijker karakter te geven. Dit betekent wel dat het groen aldaar ook deels op de schop gaat. Bekeken werd welke bomen gekapt zullen gaan worden en waar men nieuwe bomen plant. Ook werd uit de doeken gedaan hoe de zogeheten rode loper, de verbinding tussen de Dorpsstraat en De Bleek, een groener karakter kan krijgen.

foto: Hans Thijssen

foto: Hans Thijssen

foto: Hans Thijssen

foto: Hans Thijssen

De vergadering zelf stond grotendeels in het teken van noodzakelijke procedures tegen de gemeente (i.v.m. met de zeer beperkte en onvoldoende groenvoorziening bij de geplande bouw van een vrieshal in Steenderen) en de behandeling van de Raad van State van het beroepschrift tegen de plannen van Rijkswaterstaat om zo veel mogelijk bomen en struiken in de uiterwaarden van de IJssel weg te halen.

Verder kondigde het bestuur een nieuwe huisstijl aan en toonde het een concept van de eerste fietsroute langs monumentale bomen, waaraan momenteel de laatste hand gelegd wordt.

Ook kwamen ideeën aan bod voor nieuwe excursies.