Nieuwe bomen rond gastenverblijf bij camping in Laag-Keppel

Aan de IJsselweg 5 in Laag-Keppel (een mini-camping met 15 kampeerplaatsen) wil men een recreatiewoning annex gastenverblijf (ver)bouwen. Daarvoor zou een kastanjeboom en een berk gekapt moeten worden. De gemeente heeft hierover binnen de geldende termijn geen besluit genomen. Daarom heeft ze de beslissingtermijn met zes weken verlengd. Uiterlijk 16 november volgt nu dat besluit.

Op 14 november besloot de gemeente af te wijken van de huidige bestemming ter plekke en een vergunning te verlenen voor de (ver)bouw van een recreatiewoning. Daaraan gekoppeld verleent de gemeente ook een kapvergunning voor de kastanjeboom die dichtbij deze plek staat. De berk is vergunningvrij.

De kastanjeboom ondervindt last van de bloederziekte en takelt af. De boom houdt het volgens de gemeente hooguit nog een jaar of drie uit.

De gemeente wijkt af van de bestemming, omdat de indiener ervoor zorgdraagt dat de woning landschappelijk ingepast wordt en dit bestaande monumentale pand behoudt en herstelt.

Qua groen verdwijnen naast de kastanjeboom en de berk nog drie coniferen, maar hiervoor in de plaats komen twee zwarte populieren en een lindeboom. Bij de parkeerplaats aan de straat verdwijnen dus de kastanje en de berk. Daarvoor in de plaats komen twee rode beuken.

Dit kapbesluit is openbaar gemaakt op 18 november.