Joost Bakker

Mijn liefde voor de natuur is al vroeg ontstaan. Ik ben geboren aan de rand  van de bossen tussen Hilversum en Lage Vuursche. Ik was hier als kind dagelijks te vinden in de bossen en op de heide en maakte met mijn moeder lange wandelingen om te zoeken naar paddenstoelen, reeën en vogels.”
Ik had het geluk om op de lagere school een juf te hebben die het belang van natuureducatie aan kinderen inzag en ons ook veel meenam naar bos en hei. Ik ben daardoor al op jonge leeftijd lid geworden van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie)en kwam zo als 11-jarige al in contact met de boswachter van het Naardermeer en wist toen zeker dat ik ook boswachter wilde worden.”
Ik ben na het doorlopen van diverse opleidingen op het gebied van bosbouw, boomteelt en tuinarchitectuur en verschillende groene banen inderdaad boswachter geworden, bij Natuurmonumenten. Daar heb ik alle facetten van de natuurbescherming mee kunnen maken.”
Nu ik na 30 jaar met pensioen ben gegaan wil ik mij graag in blijven zetten en mijn kennis blijven inzetten voor een groene leefomgeving voor iedereen. Ik kreeg deze kans toen Peter Bielars mij vroeg om bestuurslid te worden van Vereniging Bomenbelang Bronckhorst.”
“Ik hoop op deze manier bij te kunnen dragen deze mooie gemeente groen te houden en als het kan nog iets groener te maken voor onze kinderen en kleinkinderen.”
Joost Bakker
Vorden