Laan met thuja’s blijft behouden

De laan met 37 thuja’s in Hengelo (Het Iekink) blijft vooralsnog behouden. De gemeente maakte op 20 januari bekend dat op een andere plek in de buurt van de scholen Rozengaardsweide en Pierson een tiental extra parkeerplaatsen aangelegd worden. De handtekeningactie die Vereniging Bomenbelang op 23 januari wilde beginnen, is daarom afgelast.

Bomenbelang wilde samen met inwoners van Hengelo een handtekeningactie beginnen om de gemeente ertoe te bewegen geen onomkeerbaar besluit te nemen inzake de laan met thuja’s bij het kerkhof aan het Iekink in Hengelo. De gemeente overwoog alle 37 bomen langs deze laan te kappen voor de aanleg van enkele extra parkeerplaatsen voor de leraren en ouders van leerlingen van de scholen Rozengaardsweide en Pierson aan de Rozenstraat.

Omwonenden hebben eventuele alternatieven aangedragen voor extra parkeerplaatsen.

De thuja’s zijn ruim 100 jaar oud en vormen een bijzondere laan die zeldzaam is in Nederland.

Of er daadwerkelijk extra parkeerplaatsen nodig zijn voor de beide scholen, is de vraag. Bij een berekening van het aantal reeds beschikbare parkeerplekken, is de parkeerplaats aan het einde van het Iekink naast het kerkhof niet meegenomen. Hier kunnen 15 auto’s staan. Meestal is dit terrein leeg.