Halle krijgt drie rode kastanjes terug.

De oudere bewoners van Halle kunnen het zich nog wel herinneren: die roodbloeiende kastanjebomen op de parkeerplaats  van Dorpshuis De Korenaar dat toen nog een bijgebouw van de Gereformeerde kerk was.

De vereniging Bomenbelang Bronckhorst schenkt ieder jaar een al wat grotere boom voor een openbare plek. Dit jaar heeft de vereniging ervoor gekozen om samen met de gemeente Bronckhorst  en Klanderman Boomkwekerijen een drietal grotere bomen te planten op de plek waar vroeger deze prachtige bomen de parkeerplaats opsierden.

De rode kastanje (Aescules carnea “Briotii”) geeft het begin van de lente aan met z’n vroege blad en bloeiende lichtrode kaarsen in mei. Ten opzichte van de gewone paardekastanje heeft deze boom een aantal voordelen. Hij vormt nauwelijks vruchten (wel handig voor een parkeerplaats) en heeft nauwelijks last van de kastanje mineermot en de kastanje bloederziekte die momenteel alom toeslaat in Nederland.

De bijgaande foto ziet er niet echt gezellig uit maar is te wijten aan het feit dat gezien Corona er geen ruchtbaarheid gegeven werd aan de exacte plantdatum.