Door buurt geschonken ginkgo bij de Wehme wordt gekapt

De aannemer die bij de Wehme bezig is met de nieuwbouw, gaat de ginkgo aan de Nieuwstad kappen. Deze boom is zo’n 15 jaar geleden door de buurt aan de Wehme geschonken. Precies op de plek van de ginkgo moet een nieuwe oprit komen.

Afgelopen donderdag werd samen met buurtbewoners ProWonen erbij gehaald en overleg gevoerd over dit ‘cadeau’. Het resultaat: de ginkgo gaat weg, maar er komen twee jongere exemplaren voor terug op het terrein.

Deze gingko bij de Wehme gaat verdwijnen, omdat precies op die plek aan oprit komt (foto: Hans Thijssen).

Deze ginkgo bij de Wehme gaat verdwijnen, omdat precies op die plek een oprit komt (foto: Hans Thijssen).

Door in gesprek te gaan met ProWonen hebben de buurtbewoners en Vereniging Bomenbelang het voor elkaar gekregen dat er twee jongere exemplaren van een gingko geplant gaan worden op het terrein (foto: Hans Thijssen).

Door in gesprek te gaan met ProWonen hebben de buurtbewoners en Vereniging Bomenbelang het voor elkaar gekregen dat er twee jongere exemplaren van een ginkgo geplant gaan worden op het terrein (foto: Hans Thijssen).

In de gemeente Bronckhorst zijn ginkgo’s kapvrij. Voor deze van oorsprong Japanse notenboom hoeft geen kapvergunning aangevraagd te worden. Binnenkort praat de gemeente over een aanpassing van de zogeheten omgevingsverordening, waaronder de kapvergunningen vallen.