Fraaie boomfeestdag in de gemeente Bronckhorst

IMG_8955

 

IMG_9001

Wethouder Seesing wees de kinderen erop dat ze boompjes planten voor de toekomst ("voor jullie kinderen") (foto: Hans Thijssen, Vereniging Bomenbelang)

Wethouder Seesing wees de kinderen erop dat ze boompjes planten voor de toekomst (“voor jullie kinderen”). Deze locatie, de Zomervreugdweg tussen Hengelo en Vorden, was één van de zes in Bronckhorst waar geplant werd (foto: Hans Thijssen, Vereniging Bomenbelang).

Aan de jaarlijkse Boomfeestdag op 18 maart, waarop schoolgaande kinderen jonge boompjes planten, namen dit jaar ruim 200 kinderen deel uit de groepen 7 van in totaal 9 basischolen uit de gemeente Bronckhorst: St. Martinus uit Baak, De Leer en Bekveld uit Hengelo, De Woordhof uit Hummelo, St. Joannesschool uit Steenderen, De Rank uit Toldijk, de Dorpsschool en Het Hoge uit Vorden en de Jan Ligthartschool uit Zelhem. De organisatie lag – evenals de afgelopen twee jaar –  in handen van het comité Boomfeestdag Bronckhorst, dat in 2012 de organisatie van deze dag overnam van de gemeente. Het comité bestaat uit vertegenwoordigers van Vereniging Bomenbelang Bronckhorst, de agrarische natuurvereniging ’t Onderholt en de hoveniersbedrijven Inhetgroen, Piek Zweverink en Velhorst Groot Groen.

De gemeente was overigens wel duidelijk present op de diverse locaties van Boomfeestdag. De wethouders Jan Engels en Paul Seesing kwamen langs, evenals de plaatsvervangend burgemeester.

De locaties waar boompjes werden geplant, waren: Zomervreugdweg 3 in Vorden, Velswijkweg 1a in Zelhem, Lamstraat 1 in Toldijk, het voetbalterrein in Steenderen en de schoolpleinen van De Rank in Toldijk en De Woordhof in Hummelo. Op het plein van de christelijke basisschool De Rank werden enkele ‘christelijke’ bomen geplant, zoals de valse christusdoorn, de hemel- en judasboom. De drie laatste locaties zijn openbaar terrein, ook de aanplant aan de Velswijkweg zal in de toekomst goed te volgen zijn, omdat hier een wandelpad aangelegd wordt. De boompjes aan de Zomervreugdweg blijven in de toekomst vooralsnog helaas aan het oog onttrokken, omdat ze achter een klein bosperceel liggen en vanaf de straat niet bereikbaar.

De kinderen die meewerkten met het planten van de boompjes, kregen van de organisatie een krentenboompje mee naar huis om in de eigen tuin te planten.

IMG_8971

IMG_8996