Geslaagde boomfeestdag voor kleine 200 leerlingen

Leerlingen van de groepen 8 van de Dorpsschool en De Vordering uit Vorden plantten achter landgoed 't Zelle op de hoek Ruurloseweg - Roessinks Drijfdijk zo'n  2000 boompjes op een half hectare grond (foto: Maria Haanappel).

Leerlingen van de groepen 8 van de Dorpsschool en De Vordering uit Vorden plantten achter landgoed ’t Zelle op de hoek Ruurloseweg – Roessinks Drijfdijk zo’n 2000 boompjes op een half hectare grond (foto: Maria Haanappel).

De Nationale Boomfeestdag kende droog, aanvankelijk redelijk zonnig maar enigszins koud weer. Evenals in andere gemeenten plantten leerlingen van de hoogste klassen van de basisscholen bomen in allerlei maten en soorten. In de gemeente Bronckhorst voert het Boomfeestdagcomité Bronckhorst al enkele jaren de regie over de plaatselijke boomfeestdag. In dat comité zitten vertegenwoordigers van Vereniging Bomenbelang, de agrarische natuurorganisatie ’t Onderholt en de hoveniersbedrijven Piek Zweverink, Inhetgroen en Velhorst groot groen.

Boomfeestdag4

Dit jaar namen zes scholen uit de gemeente Bronckhorst deel aan Boomfeestdag. In totaal ruim 180 leerlingen plantten struiken, bosplantsoen en soms ook enkele bomen (bijvoorbeeld in Steenderen vijf al wat grotere tulpenbomen en in Hengelo twee inlandse eiken). Dit gebeurde op vier locaties: de landgoederen Suideras in Wichmond en ’t Zelle tussen Ruurlo en Hengelo, het bedrijventerrein van Hengelo (aan de oostkant) en op het zwembadterrein van Steenderen.

De basisscholen die deelnamen waren: De Vordering, ’t Hoge en de Dorpsschool uit Vorden, ’t Loo uit Zelhem, de nieuwe fusieschool De Pannevogel uit Steenderen en Bekveld uit Hengelo.

Alle leerlingen kregen als attentie een Gelderse roos van het organiserend comité.

IMG_3218

IMG_3214