Bestuur zwembad Steenderen gaat kastanjes bij ingang kappen

Het bestuur van het zwembad in Steenderen heeft bij de gemeente een aanvraag ingediend voor een kapvergunning voor de drie kastanjes en een els bij de ingang. Het blad en de vruchten van de bomen zorgen volgens het bestuur voor overlast. Binnen het terrein van het zwembad is voldoende ruimte voor het planten van nieuwe bomen.

De kastanjes zijn echter wel beeldbepalend en verkeren ondanks de bloederziekte in een goede conditie. De bomen zouden zonder problemen zeker nog een jaar of tien kunnen blijven staan. Ze zorgen voor een groene aankleding van deze kant van het parkeerterrein.

De aanvraag is bekendgemaakt op 3 oktober en gepubliceerd in Contact op 6 oktober.

Vereniging Bomenbelang heeft overleg gevoerd met de gemeente en enkele bestuursleden van het zwembad. De gemeente gaat extra platanen planten tegenover de kastanjes (naast de extra platanen die op het parkeerterrein komen). Het bestuur van het zwembad belooft vier al wat forsere tulpenbomen (stamomtrek van 18 tot 20 cm op 1.30 meter hoogte) te planten op eigen terrein ter compensatie van het groen wat nu gaat verdwijnen. 

Contact meldt op 24 november dat de gemeente de kapvergunning verleend heeft. Op 1 december wordt het kapbesluit ook digitaal bekendgemaakt.