Bernadette Kop

Waarom ben ik lid van Vereniging Bomenbelang?

Sinds mei 2021 mag ik secretaris zijn van Vereniging Bomenbelang Bronckhorst. Ik houd erg van de natuur en van ‘groen’. Het Achterhoekse coulissenlandschap vind ik heel bijzonder. Dat zie je bijna nergens anders in Nederland. De lapjesdeken van kleine onregelmatige percelen die worden afgeschermd door heggen, houtwallen of muurtjes met verspreid liggende bebouwing vind ik het beschermen waard. Het is zelfs zo waardevol dat de regering voor de in standhouding subsidie verstrekt. Ik heb gemerkt dat veel mensen die hier al hun hele leven wonen hun mooie en speciale woonomgeving gewoon zijn gaan vinden. Hen wil ik er graag op wijzen dat dit bijzondere landschap een erfstuk is waar ik me graag voor wil inzetten. Zo kwam ik terecht bij Vereniging Bomenbelang Bronckhorst.

Graag stel ik me voor. 

Ik ben Bernadette Kop en kom uit het westen van Nederland. Geboren en getogen in het centrum van Amsterdam heb ik vijfendertig jaar in Bloemendaal gewoond. Een dorp in- en vlak achter de duinen. Door het ouder worden en de daarbij behorende veranderingen ben ik weer naar Amsterdam verhuisd. Nieuw-West ditmaal waar Rust, Ruimte en Groen het motto is, maar helaas. De drukte van de toeristen in het centrum en de overkomende vliegtuigen boven mijn appartement en volkstuin werden me teveel. Ik verhuisde in maart 2018 naar de enige stad in de Achterhoek, Doetinchem. Om snel te integreren sloot ik me aan bij het buurtverbeteringsproject Groene buurt, goede buurt in Schöneveld, waar ik nu woon. Een project waar bewoners de input geven voor het verbeteren en onderhouden van de wijk. En ik werd ook lid van Bomenbelang Bronkhorst. Waar ik nu dan secretaris van ben. 

Soms heb je buitenstaanders nodig om de Achterhoekers eraan te herinneren dat zij in een wonderschone omgeving wonen. Waar we zuinig op moeten zijn!

Bernadette Kop voor de site Bomenbelang.