Kapvergunning voor eik en esdoorn aan Prinsenweg in Hoog-Keppel

Op 9 februari ontving de gemeente een aanvraag voor een kapvergunning voor een eik en een esdoorn in de achtertuin van Prinsenweg 10 in Hoog-Keppel.

Waarom de bomen weg moeten, wordt niet duidelijk uit de aanvraag. Wel heeft de eigenaar reeds een linde en een pruimenboom geplant. Binnenkort komen daar in ieder geval nog een walnoot en een kastanjeboom (in de achtertuin) bij.

De kapaanvraag is openbaar gemaakt op 15 februari.

Op 19 februari besluit de gemeente de kapvergunning te verlenen.

De eik is aan één kant (daarnaast staat een berk) kaal. Een boomexpert heeft aangegeven dat de boom gevaarlijk wordt doordat deze splitst in twee takken. De buren willen de bomen graag weghebben.

De esdoorn heeft een doorsnede van 212 cm. Het betreft eigenlijk drie tegen elkaar gegroeide stammen. Deze vele splitsingen maken de boom volgens dezelfde boomexpert gevaarlijk, tezamen met een door de vorige eigenaar in de boom geslagen spijker (!). De buren willen ook deze boom graag weghebben. Ze vrezen dat de esdoorn nog een keer op hun woning valt; de boom helt hun kant op. De boom neemt volgens hen te veel licht weg.

Zoals gezegd hebben de bewoners van het pand reeds een pruim en linde geplant en willen ze binnenkort in ieder geval nog een walnoot en een kastanjeboom in de achtertuin planten.

Volgens de gemeente heeft de eik een zware plakoksel en verkeert de tweestammige esdoorn in een zeer slechte staat. De stam van deze boom ziet er slecht uit.

Het kapsluit is openbaar gemaakt op 27 februari.